hren
Josip Berket, ing.pomorskog prometa, Hrvat, Obala k.Tomislava 32, K.Kambelovac, 102321510- Kaštela
- Zamjenik kandidata: Marinko Kovačev, dipl.iur., Hrvat, Obrov 35, K.Lukšić, 102980569 - Kaštela
- Zamjenik kandidata: Marinka Parčina, Hrvatica, Ivana Danila 7, K.Stari, 102929756 - Kaštela
NEZAVISNI KANDIDAT

 

PORTALOV INTERVJU S JOSIPOM BERKETOM

Berket: tračak tradicije u svim planovima

POČETAK SVEGA JE OBITELJ
Josip Berket ili kako ga njegovi zaposlenici najčešće nazivaju, kapetan Berket, veoma često, u mnogim razgovorima, s ponosom priča o svom porijeklu, roditeljima, djeci, suprugama te bratu i sestri.
Iako ga život ponekad nije milovao, kapetan se može pohvaliti s bogatim životnim iskustvom, od školskih dana, preko dugogodišnjeg života i rada na velikim svjetskim morima pa do poduzetničkog duha i sadašnje kandidature za kaštelanskog gradonačelnika.

Uz more kapetan Berket voli i planine, a kao član PD Mosor godinama je upoznavao brojne planinarske staze i poneke vrhove. Kao i većina Dalmatinaca njeguje i posebnu ljubav za dobru pjesmu, a svoje glasnice nekada je oštrio nastupima u crkvenom zboru.

Iako će netko reći da je još mlad jer je tek u prvoj polovici šestog desetljeća svog života, drugi će ga proglasiti starim za nove ideje, ali on se, kako kaže, rijetko obazire na to, što se vidi i iz njegovog nastojanja da postane kaštelanski gradonačelnik i u gradsku vlast unese nešto novo.

Kako bi riješili legalizaciju objekata izgrađenih izvan građevinskih zona današnjeg GUP-a?
- Svatko tko ima pravo glasa ima pravo i na građevinsku dozvolu. Kako mnogi ne bi bili zakinuti trenutno važećim urbanističkim planovima, odnosno da se legalizacija omogući tek pojedincima, nužne su kartografske izmjene GUP-a kojima će se građevinske zone proširiti. Nakon toga, svu gradnju u Kaštelima treba dobro kontrolirati.

Svi kandidati u svojim programima jedno od najvažnijih mjesta dali su razvoju turizma. Koje bi po vama bile tri glavne smjernice za taj razvoj?
- Kao trenutno najveći sakupljač boravišne pristojbe u Kaštelima, iako bi to trebali biti hoteli poput Palacea i Resnika, mislim da imam pravo reći da govora o turizmu ne može biti bez uređene vodoopskrbe, kanalizacije i čistoće. Problem vode može se lako riješiti, a kanalizacija će biti uređena kada bude završen eko projekt(iako se s planovima za sekundarnu mrežu trebalo početi još prije pet godina, a ne čekati), dok je problem čistoće pitanje Zakona i svih nas.
Kako govoriti o turizmu kada nam ulica dr. Franje Tuđmana izgleda onako s prepunim kontejnerima, pogotovo u dane vikenda. Da bi se stanje popravilo kontejnere treba maknuti sa ulica, ljudima dati njihove kante i tako ih educirati za odvajanje otpada što je i predviđeno novim Zakonom o gospodarenju otpadom.
Iako Kaštela imaju sve predispozicije za razvoj turizma poput geografskog položaja i odlične klime, uskoro čistog zaljeva i blizine aerodroma, govoriti o hotelima, mega jahtama i marinama prije rješavanje ovih problema, samo je floskula.

Iz neslužbenih izvora imamo informacije o prodaji Palacea i Resnika. Kakav je vaš komentar i postoji li rješenje ove sapunice zvane kaštelanski hoteli?
- Ne mogu ulaziti u detalje vlasničkih odnosa i načina kako je to kupljeno i hoće li se ponovno prodati. Mogu samo navesti primjer Marine Kaštela, gdje radi stotinjak njenih djelatnika i još dvjestotinjak kooperanata i u koju su uloženi milijuni eura, a koja se unatoč tome ne može prodati i da to želim, jer imamo koncesiju i možemo je koristiti dok traje taj ugovor. Razlika između Marine i navedenih hotela je što su oni u potpunom vlasničkom odnosu i vlasnici mogu raditi skoro što hoće.
Grad mora imati menadžment koji je po stručnosti iznad svih projekata koji dolaze u grad kako bi mogao postaviti određene uvjete od javne koristi. Isto tako mora servisirati sve investitore da im je lakše i jednostavnije otvarati hotele, zapošljavati ljude, a investitori su dužni poštivati zakone. Znači Grad mora pratiti te projekte, a za to mora imati stručni tim koji bi se mogao suprotstaviti bilo kakvoj zloupotrebi, ali na žalost ga nema.

Za razvoj kojih ćete se pet kaštelanskih mogućih brandova zalagati u svom mandatu?
- Na prvom mjestu treba biti starohrvatska povijest i početak hrvatske državnosti, a u sklopu toga treba  valorizirati stara naselja na obroncima Kozjaka. Drugi brand trebaju biti kaštelanski dvorci, a da bi oni bili prepoznatljivi kao zaštitni znak Kaštela treba urediti i njihove okoliše. Treći brand je kaštelanska poljoprivreda i to od kaštelanske pome i boba do crljenka, a taj bi brand nazvao brandom zdravog života iz kaštelanskog polja. Četvrti je svakako turizam i to pod motom: Kaštela kakva su nekada bila. I na kraju ne smijemo izostaviti kaštelanska kulturno amaterska društva koja datiraju još iz druge polovice 19. stoljeća te imaju bogatu povijest i iz kojih su proizašli današnji zborovi i glazbe.

Imate li rješenje za uklanjanje jednog od najvećih rugla grada, bivši Adriavinil?
- Ako kažem da je Marina Kaštela zadnjih godina uprihodila državi preko 50 milijuna kuna kroz prireze, poreze i razna davanja, onda znate kolika je šteta što je taj prostor neiskorišten i u onakvom stanju. Grad bi trebao donijeti određene planove jer mu je u interesu naplatiti komunalije i poreze te zaposliti ljude, po kojima bi se vlasnik trebao držati rokova i uvjeta te napraviti sve što se uklapa u urbanističke planove. Ali i ovdje je problem privatnog vlasništva gdje vlasnik može raditi kako hoće bez obzira na javni interes.

Koliko su važni projekti tunel kroz Kozjak i most Kaštela - Split?
- Svaka dobra investicija je napredak i nitko pametan to ne može osporiti. Po mom mišljenju postoje dva uvjeta za realizaciju tih projekata, a to su da se ima dovoljno novca i da se sredi sve što je u ovom trenutku u gradu potrebnije, primjerice urediti cestu dr. Franje Tuđmana ili brzu cestu. Jer ako se izgradi most ili tunel, a ostalo ostane neuređeno, sve će se samo iskomplicirati.

Na što vas asocira fraza „nedostatak sadržaja za mlade“?
- To me asocira na jednu socijalističko-komunističku floskulu, samo da se nešto kaže, a ništa se ne napravi, ali sigurno je da mladi zaslužuju više pažnje i više sadržaja.
Osobno, ja sam u projekte za mlade u zadnjih 12 godina utrošio 2 milijuna eura privatnog novca i moram napomenuti, unatoč optužbama, da na to nemam poreznih olakšica, već samo osobno zadovoljstvo. Kroz veslački i odbojkaški klub te stipendije želim mladima pružiti nešto više. Određena sredstva za te klubove odvaja i Grad ali klubovi bez ulaganja iz Marine Kaštela ne bi mogli funkcionirati. Za mlade treba konkretno raditi jer skupljati potpise i samo govoriti bez pravih djela, nema svrhe.

Jeste li za jedan nogometni klub u višem ili tri u nižem rangu natjecanja?
- Pobornik sam svih projekata koji ujedinjuju Kaštela pa radilo se to o raznim proslavama, vjerskim događanjima ili sportskim klubovima. Volio bih da postoji jedan klub koji će promovirati Kaštela i kaštelanski sport, a mali klubovi neka i dalje postoje uz zadaću stvaranja mladih talenata.

Ovih se dana često postavlja pitanje lokalnih medija, ocijenite njihovu kvalitetu i navedite ideje za njihov razvoj?
- Mogu kratko reći: uvijek se može bolje. No njihov je značaj veliki jer dobro se zna da ako neki događaj nije medijski pokriven, kao da se nije dogodio. Kroz razne portale i dopisništva u Kaštelima se profiltriralo mnogo mladih novinara koji mogu biti osnova za pravu kaštelansku televiziju, radio ili novine. Gospodarstvo, turizam, brandovi, sport i sve ostale aktivnosti bez lokalnih medija ne mogu se prezentirati na pravi način.


Blic pitanja:

Omiljena glazba/pjevač ili grupa: Ozbiljna glazba (Verdi)/ Arsen, Vice, Giboni i klape
Zadnja pročitana/najdraža knjiga: „Vještica iz Portobella“ P.Coelho/I.Andrić „Travnička kronika“
Najdraži film: Lito vilovito i serija Naše malo misto
Najdraže jelo: Juha i lešo meso
Hobi: jogging, skijanje, tenis i jedrenje
Kućni ljubimci: mačka
Najdraži sport: balun
Pušač: Ne ( ni kavu ne pijem)
Najgora navika: kad mi obveze budu ispred obitelji
Najveći gaf koji ste napravili: obećanje obitelji koje nisam mogao ispuniti pa sam lagao
Životni uzor: otac i majka
Vjeronauk u školama: prvenstveno u crkvi, ali ako potrebe nalažu i u školi
Abortus: ljudsko pravo, ali Božji zakon
Tri riječi koje vas opisuju: pričljiv, osjetljiv (posebno na svoju djecu) i poštujem pokojnike
Znate li koliko košta autobusna karta do Splita: Ne znamJosip Berket na TV Dalmaciji


Više pročitajte na Berketovim stranicama... i u vezanim vijestima desno...


KOMENTARI:

Stari Komentari (117)

Učitaj prethodne komentare
 • virus (Gost)

  Kad je Berket govorija o građevinskoj za marinu i politici, vjerojatno je mislija da su mu lokalni hadezeovski šerifi nudili dozvolu ako ne sudjeluje na izborima. Ma nisu oni glupi, svjesni su da im je jedino on ozbiljna prijetnja.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Diplomatski, ali ima nade

  oko 11 godina prije
 • ima energiju (Gost)

  berket ima nešto što nitko nije spomenija veliku radnu energiju i volju da nešto promini i to na bolje.trebamio mu i mi špomoć a ne insinuirati da je ovaj ili onaj.on i bez ovog svega lipo živi

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ma šta vas je napalija ovaj berket neš ti njega, čovik zna za sebe al ne znači da će znat za druge,čist primjer Lista Velog Mista-to je isti profil ljudi ka i berket-med i mjeko, uspješni poduzetnci jedan do drugog a kad dođoše na vlast deri rođo i kradi kolko možeš, pogađaj poslove za svoju firmu radi aerodrom na rivi...
  Nek se berket izjasni koliko je još vezova za marinu izmuza od hdz-a, kako je krnija cili će zaljev bit lučica :grin i na kraju ma kako je pošten kad onako dere jadne pomorce, ucjenjuje ih. Za vrime rata svi su po jednu dnevnicu svaki misec odvajali za Hrvatsku a on je kasnuje sa tom lovom izigrava dobrotvora i spasitelja. Krvava je ta para sa sedam kora..Vratit će mu se kad tad.....

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  :p :upset sad se moram jutit, a naš kapetan berket bio je najboji od svih. Čovik je razradio sve, sigurno je sve i dokumentirano uz elaborate jer on nikada ne govori bez argumenata.
  BRAVO KAPETANE::: naših 23 glasa su i dalje samo za vas.
  čista petica novinaru za postavljena aktualna pitanja i to za svakog isto. Baš su bili neki u banani, al berket je bio sjajan. . . nek tako i ostane....
  koga brine graz? ma odi u graz i vidi kako naši judi žive i što rade, srist ćeš ih nedijom u crkvi... svi pričaju kada će kući. Mislim da je to dovoljno... a kapetan je uvik uz vas i vodi računa o svima i onima kojima je to najpotrebitije. Kapetan oće doć kući, za stalno. Donija je velike odluke, i za to bravo

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  bezveze, jos gori nego hdz. nedaj Bože da dobije, jao svima nama

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  BRAVO KAPETANE

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  BRAVO KAPETANE I SAMO NAPRID, DAJ GOSPE DA POBIJEDITE!!!

  oko 11 godina prije
 • Još jedan glas za Berketa!!! (Gost)

  Pa dobro je li iko od vas zlih jezika do kraja pročita Berketov intervju i pametne odgovore koje čovik daje i to konkretne, ne priča bez veze, a vi govorite kako ne nudi nikakva rješenja!!! Čovik ima viziju i neko ko ima sređen obiteljski život, toliko prijatelja, vridan je i svitski čovik, može samo i drugima donit dobro.
  Ne bi o drugim kandidatima, ali Udovičića smo već upoznali ka i njegove suradnike, kite se tuđin perjen, a sami su napravili ravno pa ništa. Došlo je stvarno vrime za promjene, pa šta Bog da!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  čovik je napravija marinu bez ičega i još ni danas ni rišeno sve a radi, znači oli je u dobre su lokalnon oli su centralno adezepartijon. ne kritizira adeze, ali su se ovi adezeoidi ništo uzmuvali, tako da je jasno koji adeze uzanj stoji.
  dakle, nezavisan je ka sudstvo u procesu stepincu.
  a kome ne smeta ča je baketina hdezeja ukjučen u zakulisne igre za zemjon i građevinon, preženca je, ima žicu za svoje misto, svoju nelošu listu pa nek glasa zanj.
  endem

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ja virujen da je čovik nezavisan. Posebno od kada san vidila vatrogasce kako s vatrogasnim vozilom lipe plakate priko Berketa stavljaju Udovičića. Ima bit da mu gori pod nogama kad je alarmira vtrogasce da izađu na teren s košaricon i priko plakata koje je čovik postavija na svijim panelima i stavija na rasvjetu.

  oko 11 godina prije
 • iz sjene (Gost)

  nevidim naćin kako bi berket vodia ovi grad pošto se dotični nalazi po 6 miseci u gracu i tamo naplaćuje provizije od sirotinje koju je ovdi ukrca na brodove za i onako nikakvu plaću ajde moj ćovik

  oko 11 godina prije
 • iz sjene (Gost)

  195 kako nisi ukazao na to da su vatrogsci strizi dali agregat za večerašnji skup i to na incijativu baš dotičnog gospodina berketa

  oko 11 godina prije
 • pošćer (Gost)

  Čitajući komentare i intervijue kandidata za gradonačelnika našeg Velog Mista tija bi reć da se skoro svi kandidati dobro uklapaju u političko-kriminalni milje ove naše jadne raton i lupeštinon napaćene općine.Drago bi mi bilo da se konačno pojavi niko jak a pošten,ko će znat pripoznat težnje ovog malog i vridnog kaštelanskog čovika. Tražimo osobu koja neće štedit sebe,koja je spremna na odricanja, koja će bit autoritet te nam osigurati da isti zakon bude za sve.Triba nan čovik koji će učinit sve bez obzira na cijenu da se iskoristi potencijal kaštelanske mladosti, znači nać posla tim mladim ljudima da budu na korist i sebi i gradu. Bili smo strpljivi jerbo bija je rat, ali majku mu rat je već davno proša može li iko nastavit bez da alibi traži u ratu , komunizmu, crvenima, bez da nan laže o nekoj (opet) svitloj budućnosti.Postoji li osoba koja bi bila gradonačelnik a koja bi mogla nesebično volit ovi naši sedan misti ka jedan grad.Volit ga cilo vrime a ne samo prid izbore,poštovat poštenog čovika bez obzira jeli on doša, saša oli je fetivi gledat u njemu čivika.Dosta nan je rodijaka, dosta nan je devastacije ovi naši seda seli, dosta nan je priča o prošlosti i budućnosti jerbo mi živimo sada, kažite šta možete napravit sada da bi ne nama vengo barenko onima koji dolazu poza nas bila vrata otvorena za jedan normalan život bez stesa i tjeskobe za oto imaginarno sutra.Želin virovat gosp. Berket da ste sgurni u sebe ka i u to da postoje ljudi koji vole svoje misto i njegove običaje, te da ti ljudi zaslužuju da pošteno žive i rade.Ja Te, ne poznan privatno ali želin Van virovat i glasat ću za Vas. A Ti budi pošten pa učini sve da ne izneviriš one koji Kaštila nose u srcu i duši, nemoj nas privarit ka ovi šta nas varaju i kradu već devetnajst ljeta. Stvarno je vrime da se sa riči priđe na djela a šta su činili cilo ovo vrime? Bilo je dosta ,valjda je više tomu kraj, vrime je za jedan bolji početak ali svima a ne samo njima!!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  čitan intervju i ne mogu virovat, u svakom odgovoru ili ja san napravija ili marina je napravila. Ma ko te pita za tebe i marinu nama je važan grad

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ma Beki je zakon, pogledaj ostale kakvi su. Čovik može i daj Bože da pobjedi

  oko 11 godina prije
 • pose (Gost)

  judi, budimo realni, Berket je nas Kerum!!!

  oko 11 godina prije
 • Kapitane opravdaj se!! (Gost)

  Sinoć na koncertu Strize isti je tražio podršku svojih birača i prijatelja za Vas gosp Kapitane kao saradnju.Na kraju krajeva Vaša pozornica je pripomogla da se skup održi.Znam sve su to laži izmišljotine.,a ako nisu ? Mnogo čete glasova radi ove prevare ili ili istine izgubiti glasova.

  oko 11 godina prije
 • svi mi volonteri (Gost)

  pucamo od smija!
  e moj čovik-225,sve ča si napisa-istina je,nima nikakve laži!
  bina je Bekijeva i da ju je Striri koji rizi,ajme koalicije! a da je zatribala bina za koga drugoga bi li je dao?
  dragi moj čovik-225,počelo je Berketovo \"poštenje\" izlazit na svitlo dana,a još ča čemo se naslušat,samo polako pa ćeš vidit kako će neki volonteri i sl. padat u afan! za sada toliko,slijedi nastavak...
  ...a tek koju je igru izveja radi plakata,sve je sam smislija pa kao ispao je bidan-žrtva! e moj Berketu-svaka na vrimena svoja a nevolja redo gre!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ako Berket i učini nešto za sebe,ako postane gradonačelnik, neka mu bude ali će sigurno puno više za Kaštela i stanovnike nego ostali, jer ko zna za sebe znat će i za druge a on je dokaza da ne misli samo na sebe!

  oko 11 godina prije
 • kašteljanac (Gost)

  Plakat otvorite oči dovoljno govori sam za sebe i ISTINIT je, jer se stanje u Kaštilin nije promilo zadnjih 20 godin. :upset :upset :upset :upset :upset :upset

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  sinoć sam kasno doša s puta, učinilo mi se neki čudni plakati.Govorin ženi jutros,gren vidit plakate mog hdz-a.Došan sam samo da glasam za nas.
  kratko, nisam lopov bija u životu i nisan ničije prisvaja nikada.sramin se što sam član,
  osvajač tuđeg, moj glas nije više za nas, jer nas više nima,imam puno prijatelj, pošteni i vridnih ljudi, svin sam reka, vidite, ne glasajte za nepoštenje, ovo ne bi učinia nikom...
  ko se mačem igra, od maća i gine!

  oko 11 godina prije
 • dalmatinac (Gost)

  Nije tvoj HDZ nikad bija nitice bit ti si jedna obicna pokvarena komunjara jer neznam zasto su te tako dirnuli plakati HDZ
  :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  o tome kako će Berket upravljat gradom a nije političar glupo je govorit. ali su Udovičić, Boljat, Maglica, ... i ostala ekipa političari. niti jesu niti znadu tj, znadu samo za sebe i to je to. nisu ništa napravili sve ive godine. trošu naše pare na gluposti i uprazno, bez konkretnih pomaka. Kitu se tuđim projektima a iskreno i ti projekti su poražavajući. Magistrala katastrofa bez uporabne dozvole sa bezbroj izlaza i ulaza. o cesti Dr. Tuđmana da i ne govorim. cca 300 m ceste od Lukšića do Palaca radilo se više od godinu dana i na kraju voda bolje pliva po cesti sada nego prije. šahte za skupljanje vode previsoke a o ostalim šahtama bolje ne govorit to neka kažu stanari uz cestu kojima klapaju šahte kako koje auto prođe. Toliko je kvalitetno napravljeno da su u Starome već kopali i krpili jer su šahte prosele.na putu blata u Lukšiću vrije voda iz šahte pa se to vrlo stručno riješilo, raspila se kanalič i asvaltu. toliko o stručnosti i političarima koji su takvoj struci povjerili posal.
  neću više jer kad bi nabrajali sve u ove 4 godine di bi bija kraj.
  neznam gospodina Berketa ali ovome gradu treba hitno osvježenje, novi ljudi. Zato VRIME JE ZA BOLJe. MOJ GLAS KAPETANU

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  istina da je puno toga loše napravljeno i mislim da trebamo promjene ali na bolje a kapetan to sigurno ne može

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  sta ti triba hdz ostavit dice se svojim djelima koje su napravili u zadnje 4 godine a di su bili 14 godina naprave ti 3 parka i uvatili boga za bradu podili su skoro sve zemlje u gradskom vlasništvu podiozali sebi katove kuča iz gradske kase skolovali se iz gradske kase sad su svi magistri zaštite na radu kad berket dode a virujen da oce triba bi ocistit svu gamad u opcini i stavit skolovane ljude a ne da ti dva dogradonacelnika imaju jedan 6 razreda osnovne a drugi 4 NAPRID KAPETANE LJUDI KOJI OCE PROMJENE SU UZ TEBE

  oko 11 godina prije
 • PRIJATELJ (Gost)

  ČESTITAN TI KAPETANE OD SVEG SRCA ,
  jer ovo šta si dosad napravija vratija si viru i ponos u nama da nam triba ovdi ostat i našu dicu gojit sa viron u boga, more i naše korijene.
  A sad zdušno triba pobjedit Magistra od turizma Lovreča i sve njegove lupeže pa da počne renesansa Kaštil, a njima ćemo napravit bazen pa da se nauče plivat, a naši momci će u prvu vaterpolo ligu ( nisu oni još čuli za ti sport pa ćemo in dat vesla ).
  Sritno do konačne pobjede,
  prijatelji iz Sučurca. :p

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  napravi nesto za mlade koji nisu sportasi neman nista protiv sporta nemamo di izac po kastilin oslin par kafica npr. kino grad koji ima 45000 stanovnika a stalno se doseljavaju da ja i drugi moramo ic u split zimi kastela umru bukvalno vrime je da zivnu kastela naprid berket imas moj glas od srca pozdrav iz GOMILICE NE ONE KRAJ VATROGASACA JER SU HDZ BAGRA 8)

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  TO Joško

  oko 11 godina prije
 • novinarski uradak (Gost)

  Volija bi da je novinar pitao,a vezano za turizam i okoliš za mišljenje o budučnosti tvornice cemex i petrokoksa,te željezare.
  Za pitanje sadržaja za mlade i sporta tribalo je pitat za budučnost i daljni razvoj malih sportova u Kaštlima (vaterpolo,ulična košarka,stolni tenis,gimnastika,judo....),a ne samo vezano za nogometne klubove koji ionako drže monopol u novčanom proračunu grada,a bez ikakvih rezultata i na štetu mladih u svim ostalim sportovima.
  Inače,sugovornik bar za razliku ima stav i određeniji je nego Udovičić.To je primjetno.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Kad je čovik podiljen u glavi drugi ga i ne tribaju dilit,a ako nije onda i ne mogu.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  E moj berkete ušto si se uvalija, u kašetu brokav-ja ti želim sve najbolje u borbi sa brokvama

  oko 11 godina prije
 • gost 21 (Gost)

  koliko je kapetan Berket doprinija za kastela u kratko vrime ,zaista je neusporedivo s nekim tko je na valsti toliko godina a ne primjeti da mu gradjani Sucurca i drugi nemaju ni vodovod,prilazne ceste opasne po zivit, okolis kao u Zimbabweu i dalje da ne nabrajam . Sta to oni sad nesto obecaju? Zaista bez ironije ali HDZ kao vojska ,samo vlast ,nista za drustvo,bez ambicja ,bez ikakve odgovornosti jer normalno je sta obecaju nista ne ispune osim svojih privatnih projekata. Narvano da je Josip Berket pokrenija Kastela sta je i dokaza s puno raznih projekata i vizija vaznih za grad Kastela da posanu lipo misto uredno i cisto ,sa svim pratecim sadrzajima na ponos svih gradjana grada Kastela. Podrzimo i glasujmo za nase bolje sutra ,glasujmo za kapetana Josipa Berketa . Zivjeli kapetane ,Berket .

  oko 11 godina prije
 • Berketova objasnjenja... (Gost)

  zasto nije da bozicnicu svojim radnicima u marini...dobili ste placu i to navrime - racunajte DA VAN JE TO BOZICNICA!!! lipo, lipo......

  oko 11 godina prije
 • sekondo (Gost)

  U kaštelima se učinilo malo, a moglo se puno više.Triba li kaznit one koji su za to krivi? Svakako da triba.Da li je kapetan Berket prava osoba za gradonačelnika? A kako to sada možemo znati? Do sada su nas svi razočarali! Tribamo promjene! Pružimo priliku nekom novom iz jednostavnog razloga: Ako ne minjamo onda smo zadovoljni postojećom situacijom! ;)

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Berket je covik od zlata. :grin

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Abortus- ljudsko pravo- Božiji zakon? PA jeli on za ili protiv.. pravi politički odgovor! :?

  oko 11 godina prije
 • I u nedilju uz kapetana! (Gost)

  I da ne pročitan ništa drugo od onoga šta kažu kandidati za gradonačelnika prednost dajem čoviku kojemu je obitelj svetinja i koji ka životni uzor navodi mater i oca, a ne onome koji nema \"nikoga posebno\" za uzor.
  Evala van šjor Berket!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  možda bi zna koliko košta karta do splita kad bi sagradija svoju podzemnu željeznicu.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  koliko ljudi radi u marini iz kastela e moj kapetane

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  sredija marinu a sta je izmedju njegove marine i sporskog drustva giričić,ostalo blato samo di je njegova korist ej moj kapetane

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  hvali se da je napravija marinu ali za koga naravno za sebe,pitajte ga koliko naplacuje vezove i kome idu novci,kakve mi koristi imamo od toga obični ljudi nemozes se ni približit njoj kad vec dolaze oni njegovi jastrebovi.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  GOSTU 83 šta je bilo, bilo je.loše obavljaš zadatak, zbroji kockice i vidjeti češ da je Berket pravi čovik!!!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  kapetane 4.gardijska brigada je uz tebe

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  a ti sigurno nisi bija u toj brigadi vec si obicni placenik da to pises,sta ima veze 4 brigada koji redikuli ovdje

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  dolazeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  kapetane kaštelanke su uz vas

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Berket samo moze unisit ovaj grad
  Udovicic je sve sagradia
  Berket samo gleda svoju korist

  oko 11 godina prije
 • gost od 19.03.-227 (Gost)

  Čestitke novom gradonačelniku, još uvijek se nadam malom korak, na bolje, za Kaštela. Nećemo, sigurno, trebati \"potezati\" veze za najmanju sitnicu, za sva područja napraviti pravni okvir, pravnu sigurnost, a onda uklapati situacije, a ne obrnuto-sve raditi samo po svojoj mjeri.Čestitke

  oko 11 godina prije
 • damir051 (Gost)

  20 godina radio sam za Capt.Berketa i o njemu mogu reci samo sve najbolje. kroz sve te godine upoznao sam puno ljudi iz kastela koje je doslovce izvadio iz blata , pomogao njima i njihovim familijama. Takvi su ga i onda a vidim i sada blatili. Kastela nisu mogla dobiti boljeg gradonacelnika.
  Cestitam i samo naprijed Kapetane .

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara