hren
mr. Ivan Udovičić, Hrvat, Fuležina 24 A, K.Stari, 15605473- Kaštela
- Zamjenik kandidata: Stjepan Maglica oec., Hrvat, Obala k.Tomislava 1, K.Kambelovac , 103717757- Kaštela
- Zamjenik kandidata: Petar Boljat, Hrvat, Ribola 39, K.Kambelovac, 100897273- Kaštela
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ
HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP

 

PORTALOV INTERVJU S IVANOM UDOVIČIĆEM

Udovičić: sigurnost i dokazane mogućnosti

KORAK PO KORAK DO PRAVIH RJEŠENJA
Protekle četiri godine na mjestu prvog čovjeka Kaštela, donijele su Ivanu Udovičiću i dobrih i loših stvari, od mogućnosti realizacije planova i ideja do gubitka privatnosti i zanemarivanja stvari u kojima je nekada uživao.

Uz rješavanje problema Grada, što se od njega očekuje, zanemario je košarku koju je neko vrijeme i trenirao, a i žice gitare uz koju se znao opuštati već neko su vrijeme prekrivene prašinom. No ipak još uvijek ima vremena saslušati probleme svojih dviju tinejdžerica, a uspio je i magistrirati na Splitskom sveučilištu i to na temu razvoja kaštelanskog turizma.

Mnogi će za ovog, još uvijek mladog gradonačelnika reći da ostavlja dojam osobe koja nema potrebnu dozu čvrstoće i kako ponekad izgleda ravnodušan, ali oni koji ga poznaju reći će im da se varaju, jer čvrstoća pri rješavanju problema i puno različitih emocija te sigurnost kojom radi potrebne korake, glavne su njegove vrline.

Izmjene i dopune GUPa i PPU-a donijele su mogućnost legalizacije određenog broja objekata. Postoji li rješenje za objekte izgrađene izvan građevinskih zona?
- U ovom trenutku bez grafičkih, odnosno kartografskih izmjena GUP-a nije moguće iznaći neka povoljna rješenja, pa ćemo stoga već uskoro početi raditi upravo na tim izmjenama. Time će se, nadam se, riješiti problemi svih objekata izgrađenih do izrade orto foto snimka Kaštela 2005. godine

Magistrirali ste na temu razvoja kaštelanskog turizma. Koje su po vama tri glavne smjernice tog razvoja?
- Završetak projekta Eko kaštelanski zaljev je zasigurno jedna od primarnih zadaća za razvoj turizma. Tu je i poticanje privatnih kapaciteta kao i obnova te stavljanje u funkciji Palacea, Resnika i područja Adriavinila. I kao treće, ulaganje u kvalitetnu promidžbu Kaštela.

Prema nekim informacijama Tulipan grupa prodaje Palace, a govori se i o prodaji Resnika. Ima li nade da ti objekti uskoro profunkcioniraju prema planovima i uz koje rješenje?
- Treba provjeriti Ugovore sa Fondom za privatizaciju i tražiti od vlasnika da u skladu s njima pokrenu obećanu izgradnju Palacea. U slučaju prodaje glavni uvjet je dobro poznat, a to je da na mjestu Palacea može biti samo turistička zona kako je predviđeno i GUP-om. Iz uprave Resnika dobili smo informaciju i potvrdu da se već iduće sezone kreće u obnovu objekta koji će nositi oznaku tri zvjezdice.

Za kojih ćete se pet mogućih kaštelanskih brandova zalagati ako ostanete na mjestu gradonačelnika?
- Kaštelanski crljenak sa prezentacijom vina i ostala događanja iz područja vinarstva, specifičnost kaštelanskih dvoraca od koji neke treba staviti u funkciju i otvoriti za građane, Večeri dalmatinske pisme, legendu o Miljenku i Dobrili te manifestacije Kaštelanskog ljeta.

Što se poduzima kako bi se Kaštela riješila jednog od najvećih rugla na svom području, prostora bivšeg Adriavinila?
- Već neko vrijeme vrši se pritisak na vlasnika, ali sve u skladu s Zakonom i kupoprodajnim ugovorom.
Ovog trenutka u izradi je DPU planirane marine pa se možemo nadati da će i ovaj problem uskoro biti riješen.

Kako bi ocijenili projekte most Split-Kaštela i tunel kroz Kozjak?
- Ovi su projekti rezultat nužnosti boljeg povezivanja Kaštela i Splita kao i povezivanja Kaštela brzom cestom s auto-putom i budućom radnom zonom u Vučevici.

Na što vas asocira fraza „nedostatak sadržaja za mlade“?
- U prvom redu na 150 kaštelanskih udruga u kojima su velika većina članstva upravo mladi i mislim da u tim udrugama svatko može pronaći nešto za sebe.
Moram priznati da bi Kaštelima ipak trebao jedan kulturni centar za razna događanja, s naglaskom na razvoj kaštelanskog kazališta, iako i sad postojeći prostori nisu u potpunosti iskorišteni.

Jeste li za jedan nogometni klub u višem rangu natjecanja ili za tri u nižem?
- Moje je mišljenje da se sva tri kaštelanska nogometna kluba trebaju razvijati u skladu sa sportskim i financijskim mogućnostima. U tome će im djelomično pomagati Grad, također u skladu s pravilnicima i rezultatima kao i svim drugim klubovima, a na njima samima je da se izbore za što bolje pozicije. 

Lokalni mediji u Kaštelima?
- Kaštelima nedostaje lokalna televizija i bar jedna novina. Televizija koja bi pratila događanja, probleme i uspjehe kako u Kaštelima tako i u regiji te novine u kojima bi mogli pronaći teme vezane uz sam grad i njegove probleme.


Blic pitanja:

Omiljena glazba/pjevač ili grupa: klapska glazba/ klape, Gibonni
Zadnja pročitana/najdraža knjiga: stručna knjiga na temu gospodarstva/“Autobiografija“ L.Iacocco
Najdraži film: Sedam godina u Tibetu
Najdraže jelo: riba s gradela
Hobi: košarka
Kućni ljubimci: nemam
Najdraži sport: košarka
Pušač: ne
Najgora navika: ne znam
Najveći gaf koji ste napravili: sad bi mi trebalo da se malo prisjetim
Životni uzor: nitko posebno
Vjeronauk u školama: i u crkvi i u školi
Abortus: podržavam stav Crkve, ali ipak razmisliti kad su u pitanju medicinski razlozi
Tri riječi koje vas opisuju: osjećajan, uporan…
Znate li koliko košta karta do Splita: Oko 18 kuna


Ivan Udovičić na Dobro jutro Hrvatska

Više na stranicama Ivana Udovičića... i u vezanim vijestima desno...


KOMENTARI:

Stari Komentari (52)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost)

  naprid

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Samo za tebe IVANE NAJBOLJI si.

  oko 11 godina prije
 • CROMAN (Gost)

  Vidim da posjetiteljima portala izgleda ništa nije sveto.rMoj Ivane bia sam u nedoumici za koga glasat ali nakon tvoga govora i slušanja ostalih kandidata odlučija sam da ti javno dam svoju podršku, obrazloženje nije potrebno. Ukratko najbolji i najpošteniji si kandidat.

  oko 11 godina prije
 • MHDZ RADUN (Gost)

  Mi sa Ivanom, Ivan s nama svi ostali nam pod nogama!!

  oko 11 godina prije
 • Mladež HDZ, K. Novi (Gost)

  Mi iz Donjih Kaštela ponosimo se našim sadašnjim i budućim gradonačelnikom!!!

  oko 11 godina prije
 • MHDZ K. Novi (Gost)

  Čovik zna i gotovo!!!!

  oko 11 godina prije
 • ante (Gost)

  a je vi mladez iz novog ste veliki postenjaci ka i ovi stariji

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  A Šariću nisi natko govorija prije godinu dana :p

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  nefale te bas tvoji

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  jer mladež hdz-a nije pismena

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ne znaju se koristit računalima šta je dan neizbježno

  oko 11 godina prije
 • COMKILLA (Gost)

  Ostajemo zajedno još dugooooo

  oko 11 godina prije
 • U2-2U (Gost)

  Goste 173 nisu ti klape ćaćine pa da ti govoriš ko će ih slušat. Vidi se da si orijunaš i tebi nije ništa izgleda jasno, ajde leć.

  oko 11 godina prije
 • U2-2U (Gost)

  Goste 173 ubi se lude.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Asevi klape je dovea Tončika, a to vam je jedan veliki čovik. I ako nekome treba dat zaslugu za to i za to šta je vratija klape iz mrtvih u cjeloj Hrvatskoj onda je to Tončika i klapa Cambi!Tu nema hdz-a,jer kakav je to svit ako ja nešto sagradim i dođeš ti i kažeš vidi šta sam sagradija.Neradimo to u našoj divnoj domovini.I Antu Gotovinu smo tako izdali, bija je HEROJ dok su se skupljali bodovi i glasovi na račun njegove ljubavi prema Hrvatskoj, a sad ko ga spominje više.Heroj nam trune u Zatvoru!Zar su to \"Djela a ne rječi\"?ili Daj dite materi, ma šta je Gotovina nego prvo dite ove države i dali smo ga mami u zatvor??Disu prosvjedi za njega?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Svaka čast hdz-u ali ajmo stst iza svojih rići, daj Bože da gospodin Udovičić nas odvede pravip putem.Ali nemože se ništa prominit dok je politike.mala smo država i nesmimi se dilit već cjenit pojedinca i njegove sposobnosti. a ne gadit ga zato šta nije u mojoj stranci i nepriznavat njegov rad.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ivan udovičić je pravi čovik! nikad nisam glasa za hdz, ali sad oću

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Komunalni zakon zabranjuje ljepit plakate osim na mjestima predviđenim za to. Jedino se Berket potrudio ne ljepit i civilizirano objesit plakate na rasvjetne stupove . Za to treba mnogo više ljudi i novaca ali ostavlja Grad i kandelabre čiste . Gospodine Žanić , ovu bi praksu trebali propisat kao obavezu jer se u Karlovcu , Varaždinu i Čakovcu već tako radi. Neki mi danas kažu , čak i u Trilju.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ti koji ceš prvi put izać na izbore i glasat za hdz i takozvanog gospodina udovićića ajde se LIČIT U VRABCE!!! oli su ti dali koju kunu da za njih glasaš

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Jadno je skidat tuđe plakate, jadno i jadna je stranka koja to radi daje ne imenujem.sramite se, ta se stranka zalaže za ulazak u EU a skida tuđe plakate.Sramite se koliko nisko padate i ko su vam članovi, ja se sramim da živim u gradu skupa s takvim ljudima.Koliko jadno i djetinjasto koliko seljački i neljudski.Tako velika stranka se uplašila jednog Joška Berketa, ili je taj Joško Berket ipak VELIK?

  oko 11 godina prije
 • Za gosta 107 (Gost)

  A zašto je Udovičić takozvani gospodin, a ostali su gospoda? Vidi ti se da bi poginija za demokraciju.

  oko 11 godina prije
 • Nadopuna gosta 159 (Gost)

  Gosp Ivane smatram Vas dostojanstvenim i kulturnim čovjekom i osobno mislim da bi trebali nastaviti posao gradonačelnika našeg grada.Ali znam da Vi niste osobno ali možete utjecati da Vaši ne pokriju sve plakate ostalih kandidati svakio drugi dan i to kompletno sve.To mi smeta kao ida se siluje protiv volje.Ima mjesta za svakoga ali ovo nočas prešlo je svaku mjeru a to nijepozitivno nega upravo drukčije jadnao i žalosno.Nemaju ostali toliko sredstva da svoje plakate svaki čas iznova štampaju aVi imate koliko Vam zatreba .

  oko 11 godina prije
 • glasam za Ivana (Gost)

  za Ivana dajem glas,za Maglicu neeeeeee,makni ga sa liste,neradnika jednog i kafandziju...

  oko 11 godina prije
 • pose (Gost)

  judi,ocorila san oovega pustoga svitla,ja bi sad opetmalo onega mraka, u mrak se boje ciniduonelipe stvari,a,fala tiboze, svi smovidili da se grube činidu okad jemamosvitlo. fala hadezeju i nasemen doturu.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Pogledajte kak nas HDZ krade. Kaštelanska se cesta radi otkad su oni na vlasti, stalno se kopa pa asfaltira pa opet kopa.ej to košta i mi građani kaštela to plaćamo, a ja nisam vidija da tu rade ljudi iz kaštela već slavonci, imoćani itd.ko namišta te poslove? Uvik se kopa u turističkoj sezoni, alo ljudi zar se to radi za dobro Kaštela?

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  \"Vjeronauk u školama: i u crkvi i u školi\"

  Ajme, Ivane, kad ćeš ojačat da smiš sam progovorit-onda ću i glasat za te.... :x

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Pušač: ne
  Najgora navika: ne znam
  Najveći gaf koji ste napravili: sad bi mi trebalo da se malo prisjetim
  Životni uzor: nitko posebno

  Karizmatičan, nema šta! Takav nam i treba :grin

  oko 11 godina prije
 • MAGISTAR (Gost)

  E moj Ivane,
  jak ti je magisterij . U četiri godine uspija si srušit Palace šta ni Martiću nije uspilo.
  Ako uspiješ Adriavinil dobit ćeš doktorat od svojih , građani će ti sami lipit slike ( neće tribat vatrogasci)! :sigh

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  naprid

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  na svoje san oči vidia di isti ljudi koji su lipilii plakate od berketa po danu kad je pala noć su ih skidali tako da berket jem ća govorit ajde moj kapetane u beč pa tamo budi gradonačelnik

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  pari pošćen, diploma je ka naša, magisterij laku upitan, mlad je, u govoru mu se ćuti da najviše voli klape i đibonija, pristavja najzastupjeniju regionalnu grupu stanovnikov, samo ča mu izbor suradnikov ni u skladu su magisterijen, a stranka mu se ni baš iskazala...
  endem

  oko 11 godina prije
 • iz sjene (Gost)

  kao ovi pametni šta sve znaju nisu komentirali da su vatrogasci na berketovu incijativu semi dali agregat za večerašnji skup

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Koalicija hdt hsp? alo ljudi mrzili su se ka pasi dok nije doša Berket a onda su se uplašili i udružili.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  joj...nikad do sada nisam glasovao za hdz...ali ovaj put ocu jer je ivan udovicic jedini pravi kandidat ove godine za ove lokalne izbore......

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  svaka čast ivane samo naprid,,,,,svi smo uz tebe,,,,

  oko 11 godina prije
 • Duje (Gost)

  Vama u HDZ-u očito je vlast-slast, da imate iti malo ne pštenja vengo obraza nebi se niti kandidirali jer ste u ovi devetnajst godin uništili sve ono od čega su Kaštila do danas živila
  . Počnimo redon: hotel Resnik, Jadro (gornji i donji), Plavi jadran; Kastol, hotel Ilirija,hotel Palac,Jugovinil(Adriachem)gornji i donji,pilana,prodane su obe cimentare, pogoni Dalmacijavina,Jadranska željezara i da manje obijekte ne spominjen.Pitan se koja je svrha vaše kandidature da još rasprodate aerodrom jer je jedino on osta. Sve šta je ovi narod steke radeć i odričući se za neko bolje sutra vi ste nuništili ili rasprodali.Krade se novac priko dugogodišnjih javnih radova na infastrukturnim objektima, kome se za to polažu računi??? Sve šta ste dokazali i u šta možemo bit sigurni je to da niste sposobni vodit računa o ovom gradu koji vam je virova dvetnajst dugih lita. Ne da nan je život sta za ovo vrime vaše vladavine vengo smo išli nazad, dosta je bilo dajte priliku drugima koji nemaju šporke prste ka vi.

  oko 11 godina prije
 • pinky (Gost)

  ivan za gradonaćelnika ! Svi drugi kandidati mu nisu ni do malog prsta

  oko 11 godina prije
 • Magistar (Gost)

  Bravo Duje,
  sve si pravo reka, al tek ćeš sad vidit kako ćedu Berketa očerupat u pripetavanju od straja da jin ne počne vadit šporku robu od zadnjih devetnajst godin ( u kavu nebi stalo ).
  Zato svi časni Kaštelani na izbore do konačne pobjede da konačno dobijemo cestu, vodu, kanalizaciju , prostorne planove i pravo na život ,koju smo več pet puti platilii !

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ivane samo naprid!!!!!
  Tvoji Kaštelanski vlaji su uz tebe :grin ;)

  oko 11 godina prije
 • loš novinarski uradak (Gost)

  Intrvju je moga bit i bolji.Nije se reklo ništa šta se nije i znalo,a ono malo odgovora je iša crtom sredine bez stava i neodređeno.
  Mene najviše zanima jesu li ,učenom i kako mi se pari dobrom čoviku Ivanu (i stranci),potribne osobe poput Maglice,Boljata,Čaglja,Baruna Jale i još nekih ili je on potriban njma.I jeli on ka takav potriban i nama.
  Drugo šta ga novinar nije pita ,a vjerovatno zanima i druge kako nema niti jedne žene u gradskom viječu,ali su zato prilipci bez glasačkog tijela i kojima je u programu antifašizam isprid domovinskog rata i problema branitelja.
  Za kraj čini mi se iz blic pitanja ,da čovik sebe ne poznaje baš dobro, a kako če grad.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  jooo šta se svi razumimuo u novinarstvo svi na bbc-u radili .....pitalo ga je isto šta iberketa i to jr to a to šta je i kakob je on odgovara to sam sebe prikazuje neće novinar kreirat njegov profil koji jer ovdje očito želio biti prikazan nije uopće tematiziralo probleme nego eto predstavilo kandidate ..koji su jednako prigrlili konzervativne vrijednosti koje sigurno pale kod njihova biračkog tjela da bi deboto mogli reć ..svejedno

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ivane samo naprid, jedan si od rijetkih ljudi o kojem se ne može ništa loše reć, bez mrlje, bez priča, afera, skroman s dobrom i samozatajnom dicom. Svi koji imalo znamo cijeniti takve vrijednosti smo uz tebe.
  Samo naprid

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Čini mi se da Ivanov profil bolje određuju njegove pristalice sa komentarima nego on sam.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  e moj narode

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  eto ti ga goste 74 :roll

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  pobjedit cemo sa 120 posto ako ne posteno onda kako smo naucili

  oko 11 godina prije
 • Kastel novi (Gost)

  Kapetane podrzali smo vas 17 tog a tako ce bit bi u nediju.Dobivate u novome 100%

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  ej novljanin, falija si adresu.

  oko 11 godina prije
 • Kastel novi (Gost)

  Simicu,boticka i ostali poslusnici drzat cemo vas na oku tako da necete uspit u svom naumu.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  tojo je za hdz,a kako niko ne voli toju berket je pobjedija

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara