hren

Među manjim planiranim projektima, koji bi se u Kaštelima trebali uskoro započeti je i projekt izgradnje potpornog zida u Kaštel Kambelovcu, na južnoj strani Ceste dr. Franje Tuđmana, kao i uređenje nogostupa.

Prema novom izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata od koronavirusa ooboljelo je još 76 osoba, no prema podacima po gradovima i općinama taj broj iznosi 78 osoba.

Tijekom zadnja 24 sata zabilježeno je 356 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3213, izvijestio je nacionalni Stožer civilne zaštite.

PORUKA VATROGASACA
Proljetni dani za nama, u kojima su se intenzivirali poljoprivredni radovi, a koji obuhvaćaju i zbrinjavanje biljnog otpada pri čemu mnogi taj otpad pale, rezultirali su cijelim nizom požara diljem Hrvatske. Čak i sa smrtnim posljedicama  te su iz Hrvatske vatrogasne zajednice uputili obavijest poljoprivrednicima o načinu zbrinjavanja otpada, a preporukama su se pridružili i kaštelanski vatrogasci.

PODRŠKU DAO I BOŽO PETROV
Svoj kaštelanski ogranak, odnosno gradsku koordinaciju, od ove subote u Kaštelima ima i Most, a na Osnivačkoj skupštini, održanoj u Kaštel Sućurcu, za koordinatoricu je  izabrana Milija Baldić Lukšić, dok će dužnosti  njenih zamjenika vršiti, odnosno činiti koordinacijski tim, Meri Bedalov Smoje i Petar Rožić

Raspisana su tri natječaja za prijam u kadetsku službu na Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 486 obrađenih  testova danas su 74 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 39, Imotskog jedna, Kaštela osam, Makarske šest, Omiša jedna, Sinja četiri, Solina dvije, Supetra jedna, Trogira jedna, Vrlike tri, Hrvaca dvije, Otoka jedna, Postira jedna, Segeta jedna, Šestanovca jedna, Šolte jedna i Tučepa jedna osoba.

Prema današnjem izvješću nacionalnog Stožera 520 je novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3216. Među njima je 760 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 75 pacijenata. Preminulo je osam osoba. 

ČEKAMO KAMERE
Roditelji učenika koji su ovog petka ujutro vodili djecu u školu u Kaštel Starom, zvali su nas u nevjerici kada su vidjeli "kamion glomaznog otpada" kojeg je netko iskrcao ni manje ni više nego u - školski maslinik!

NAD KAŠTELIMA
Iako je specifična za kontinentalni dio Hrvatske, magla ponekad posjeti i područja uz obalu pa je tako u ranim jutarnjim satima  ova dva dana prekrila i Kaštela, od Kozjaka sve do obala Kaštelanskog zaljeva.

Kroz mjesec ožujak u prostorijama udruge Sveti Jeronim u Kaštel Gomilici u sklopu programa Aktivna i kvalitetna starost održat će se besplatni tečaj fotografije kroz koji će polaznici proći osnove fotografije i naučiti koristiti mobilni aparat za izradu fotografija. Na tečaju će moći sudjelovati svega 15 zainteresiranih zbog epidemiološkim mjera koje su na snazi, s toga se prethodno potrebno prijaviti.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 546 obrađenih  testova danas su 62 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 87 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na covid infekciju.    

Lijepo vrijeme tijekom proteklog vikenda izmamilo je na prometnice veći broj  ljubitelja vožnje motocikala i mopeda. Tijekom nedjelje policija je evidentrala nekoliko prometnih nesreća, a u jednoj od njih, nažalost smrtno je stradao vozač motocikla.

Davor Božinović je na današnjoj medijskoj konferenciji govorio o popuštanju epidemioloških mjera. Kazao je kako se nastavlja s popuštanjima koja se odnose na rad ugostitelja te na sportske aktivnosti.

Scena nepropisno parkiranih automobila na novoj šetnici u Kaštel Štafiliću, koju je prošlog vikenda zabilježila foto kamera jedne naše čitateljice, u vikendu pred nama neće se moći ponoviti, zahvaljujući nadležnima u Gradu Kaštela.

Danas je u Hrvatskoj 505 novih slučajeva, a broj trenutno aktivnih je 3.046. Ukupno je pozitivnih 242.097.

Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C.
U posljednjem smo tjednu klimatološke zime. “Veljača – prevrtljača”, pučki je opis najkraćeg mjeseca u godini, a temperature zraka najbolje su potvrdile takav opis. Još prije dva tjedna temperature zraka su u Zagori bile do -10°C, a Knin je u srijedu dohvatio rekordnih 26,3°C.

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split u petak, 26. veljače bez električne energije od 8 do 12 sati bit će dio potrošača ulice Put duge njive u Kaštel Gomilici. Riječ je o planiranim radovima na mreži niskog napona.

Početkom veljače Grad Kaštela je objavio Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje koji je otvoren do 5. ožujka. Pravo na podnošenje zahtjeva imaju svi oni, koji imaju prebivalište na području Grada Kaštela u trenutku podnošenja zahtjeva za kupnju stana.

Osim odluke o raspodjeli sredstava za programe i projekte iz kulture, Grad Kaštela i gradonačelnik Denis Ivanović, donijeli su i odluku o raspodjeli financijskih potpora za programe i projekte iz djelatnosti tehničke kulture i sporta te djelovanja udruga građana, ustanova i vjerskih zajednica, za što je osigurano oko 1,13 milijuna kuna.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij