hren

Prema obavijesti iz Elektrodalmacije Split, u srijedu 2. prosinca bez električne energije će biti potrošači ulice Put starina u Kaštel Sućurcu i to od 9 do 12 sati te na sat vremena, odnosno od 9 do 10 sati područje Dragočeva, Put vele meje, te sjeverni dio Strabežnika. U istom vremenu bez struje će biti i potrošači u ulicama  ulica Put groblja, Put Selišća i Ivana Pavla II u Kaštel Kambelovcu.

Prognoza meteorooginje N1 Tee Blažević.
Kišni oblaci stigli su nadomak Istre, oborina samo što nije počela, tlak zraka je u padu, uvod je to u jače pogoršanje! Promjenu će skriviti Genovska ciklona, koja će sa sobom povući vlažan zrak s juga. Uz pritjecanje hladne zračne mase, naglo ćemo uskočiti u pravu zimu, stoga ne čudi da su upozorenja na vremenske neprilike na najvišem stupnju.

Danas je za promet zatvorena ulica Gaje Radunića u Kaštel Novome, a da je zbog radova navedena ulica, slijepa ulica, javila nam je čitateljica koja je kazala kako su prometni znakovi postavljeni po sredini ulice. Time su vozači ulaskom u ulicu prinuđeni se okrenuti i vratiti nazad jer je zatvoren izlaz iz ulice.

Kaštelansku javnost ovih je dana iznenadila tužna vijest o smrti Bogdana Pense, dugogodišnjeg predsjednika Udruge za promicanje i zaštitu Ustavom zajamčenih prava građana, umirovljenog hrvatskog branitelja i ratnog zapovjednika te političkog i civilnog aktiviste.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 996 obrađenih testova danas je 417 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 181, Imotskog 13, Kaštela 38, Makarske 11, Omiša 22, Sinja 18, Solina 27, Trilja 14, Trogira 10, Vrogrca 2, Vrlike 3, Bola 1, Baške Vode 1, Dugog Rata 9, Dugopolja 2, Gradaca 1. Hrvaca 4, Jelse 1, Klisa 3, Lećevica 1, Lovreća 1, Marine 1, Muća 4, , Nerežišća 1, Okruga 1, Otoka 8, Podbablja 6, Podgore 1, Podstrane 21, Prgometa 2, Primorskog Doca 1, Prološca 2, Runovića 2, Šolte 2 i Zmijavaca 2 osobe. 

Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj sjednici sa županima, koja je održana putem videoveze, rekao je da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj evidentirano 2900 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, a 75 osoba je preminulo.

ŠKOLE ZA AFRIKU U ŠKOLI BIJAĆI
U školi Bijaći u Kaštel Novom i ove se godine provode aktivnosti UNICEF-ov projekta „Škole za Afriku“, a u aktivnostima su posebno sudjelovali učenici 3.a i 4.b. razreda s učiteljicama Benitom Vladušić i Terezijom Zokić.

U situaciji kada nam prijeti opasnost od virusa, i svaki je kontakt sa zaraženom osobom potencijalno opasan, velika je vjerojatnost stigmatizacije oboljelih od koronavirusa. Naime, u posljednje vrijeme možemo primijetiti da osobe koje su oboljele od koronavirusa, uz fizičke posljedice bolesti, doživljavaju i osudu okoline. To nazivamo stigmom.

Na današnjoj sjednici vlade, koju je premijer Andrej Plenković vodio od kuće iz samoizolacije, objavljene su kazne za nepoštivanje mjera, koje treba potvrditi sabor. Ministar Beroš je pročitao prijedlog novih kazni, a od kojih bi se na najveći broj ljudi mogle odnositi kazne zbog nepravilnog nošenja maski, ili nenošenja istih, te kazna za organiziranje kućnih zabava na kojima je preko deset osoba.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uspostavio je novu e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koju osigurane osobe mogu poslati prigovor u slučaju da ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

Od sutra nas očekuje poskupljenje goriva i to oko 14 lipa po litri, objavljuje Cijenegoriva.info.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 327 obrađenih testova danas je 147 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 98, Imotskog 1, Kaštela 14, Omiša 4, Sinja 2, Solina 6, Trilja 1, Trogira 2, Dugog Rata 2, Dugopolja 3, Hrvaca 1, Klisa 2, Lovreća 1, Podgore 1, Podstrane 4, Postira 1, Segeta 2 i Šestanovca 1 osoba. 

Nove mjere Vlade i nacionalnog Stožera, koje određuju maksimalni broj sudionika na pojedinim događanjima, a samim tim i neodržavanje različitih sajmova, uvjetovale su da u mnogim gradovima neće biti organiziranih adventskih događanja te božićnih gradova, a jedan od njih su i Kaštela.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1830 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 21457. Među njima je 2358 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 255 pacijenata.

Koliko dugo štite antitijela, a koliko će štititi cjepivo? Je li realno očekivati da cijepljenje krene do Božića i kako će ono djelovati nakon što ga primimo? Više o tome za Dnevnik Nove TV govorile su stručnjakinje Andreja Ambriović Ristov s Instituta Ruđer Bošković i dr. Goranka Petrović, epidemiologinja s Odjela za respiratorne bolesti Zavoda za javno zdravstvo.

Posljednji dan studenog, ponedjeljak, donijet će pretežno vedro vrijeme. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena bura. Jutro i večer će biti hladni, u Zagori uz slab mraz, a danju većinom od 8 do 13°C. Sunčano i hladno uz slab vjetar bit će i u utorak.

Tijekom nedjeljnog prijepodneva, oko 10.30 sati, na raskrižju južne kolničke trake Ulice Ivana Pavla II i zapadne kolničke trake Ulice Stjepana Radića u Solinu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj su se sudarili osobno vozilo toyota i vozilo hitne medicinske pomoći.

DUGA ČEKANJA
Osim u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, Covid ambulanti te KBC-u, građani Splitsko-dalmatinske županije, koji u skladu s mjestom prebivališta  testiranje na Covid obavljaju u Splitu, od ponedjeljka 30. studenog, imat će još jednu lokaciju za istu svrhu.

OVOG PONEDJELJKA
Prema informacijama iz Vodovoda i kanalizacije, u ponedjeljak 30. studenog privremeno će biti prekinuta opskrba vodom za potrošače u ulici Put Resnika i to parni brojevi od broja 40 i neparni brojevi od broja 25 te u ulici Put Njive Sv. Petra, parni brojevi od broja 14 i neparni brojevi od broja 37 u Kaštel Štafiliću.

U KAŠTELIMA 35 NOVOZARAŽENIH
Najnovije informacije iz nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, govore kako se u zadnja 24 sata testiralo 886 osoba, od kojih je kod njih  341 utvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij