hren

U SUĆURCU DVIJE LISTE
U sjeni svih događanja oko koronavirusa, ali i u sjeni izbora za prvog čovjeka HDZ-a u Hrvatskoj, u ožujku su u Kaštelima  održani izbori za predsjednike mjesnih ogranaka HDZ-a, na kojima je većina toga ostala po starom, no zabilježeni su i, kako bi ih neki nazvali, mali povijesni trenuci.

Ovi izbori za predsjednike mjesnih ogranaka HDZ-a tako će ostati zapamćeni jer je jedan mjesni ogranak odlučivao o dvoje kandidata za predsjednika i dvoje kandidata za potpredsjednike, po činjenici da nakon izbora dva mjesna ogranka vode žene, a u dva mjesna ogranka žene su potpredsjednice te po tome da su potpredsjednici ogranaka po prvi put birani izravno.

Tako se članstvo HDZ-a u Kaštel Sućurcu imalo priliku odlučiti tko će njihov ogranak voditi nakon Jakše Sokola, sadašnja dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić ili bivši dogradonačelnik Zoran Bonacin. Kandidati za potpredsjednika bili su HDZ-ov veteran Mihovil Biočić te mladi Mili Jerčić. Zorana Bonacina ovog je puta očito koštala „podrška“ Miru Kovaču na državnoj razini pa je u borbi za predsjedničko mjesto pobjedu odnijela Matok Bosančić. Ono što je koštalo Bonacina, nije presudilo u izboru potpredsjednika jer je sućuračkim HDZ-ovcima Biočićev dosadašnji rad bio važniji od nečeg drugog.

Tako će u narednom razdoblju sućurački HDZ voditi dvoje liječnika, a zanimljivo je da će još jedna liječnica, Dragica Čavka Divković,  voditi i mjesni ogranak u Kaštel Lukšiću.
U tom mjesnom ogranku, u kojem je do sada predsjedao nekadašnji dogradonačelnik Kaštela Mili Novak, koji se ovog puta nije želio kandidirati, iako su izabrali ženu predsjednicu,  očito su zaboravili ili im to nije važno, da unatoč svojoj humanoj i  liječničkoj praksi, nagradi grada za obavljanje svog liječničkog posla i zadovoljnim pacijentima, nova predsjednica Dragica Čavka Divković ima i jednu, ne baš beznačajnu mrlju, upletenost u jednu od najvećih afera hrvatskog zdravstva, aferu „Hipokrat“. Zamjenik Čavki Divković u idućem razdoblju bit će gradski vijećnik Branimir Matijaca.

U ostalim mjesnim ograncima članstvo je očito zadovoljno dosadašnjim vodstvima jer se nije puno toga promijenilo pa je tako predsjednik u Gomilici i dalje gradonačelnik Denis Ivanović, dok mu je potpredsjednica Ana Milin. U Kambelovcu je ponovno izabran Petar Kapov, a potpredsjednik mu je Ante Baturina. U Starom je predsjednik i dalje bivši gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća te ujedno predsjednik gradskog HDZ-a Ivan Udovičić, dok mu je zamjenik Željko Barišin. HDZ u Novom i dalje vodi Ivan Čagalj, a potpredsjednik je gradski vijećnik Joško Botić. U Štafiliću mjesni ogranak i dalje vodi Ante Botić, a zamjenik mu je Luka Pera. Stari predsjednici Ivica Škopljanac i Marinko Bačić ostali su na dužnosti u Radunu i Rudinama, a njihovi zamjenici su Katarina Bogić i Mijo Radić.

Zbog trenutne situacije vezane uz koronavirus, izbori za Gradski odbor HDZ-a, prolongirani su do daljnjeg.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij