hren

ČITAJTE I OSVOJITE NAGRADE
Gradska knjižnica Kaštela ove godine po sedmi put organizira program pod naslovom Ljeto u GKK, s tim da će većina programa ove godine biti održana online, putem Internet stranice Gradske knjižnice te na Facebook stranici i YouTube kanalu.

Time će tijekom srpnja, kolovoza i rujna biti održane brojne online kreativne radionice i pričaonice, likovne izložbe i predstavljanja knjiga i autora, virtualni sastanci Kaštelanskog književnog kluba za odrasle i Kaštelanka – književnog kluba za djecu i mlade. Održat će se i Ljetni književni izazov GKK- čitajte i osvojite nagrade!

- Sva djeca u dobi od četiri do 16 godina koja se žele uključiti u ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade, pod nazivom Ljetni književni izazov GKK - čitajte i osvojite nagrade! mogu se prijaviti u jedan od odjela, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje. Nakon što pročitaju knjigu, svi natjecatelji u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade mogu napisati kratku preporuku, osvrt, recenziju, odnosno dojmove o pročitanoj knjizi kako bi potaknuli i druge na čitanje te knjige. Oni mlađi koji nemaju Facebook profil, mogu napisati nekoliko rečenica ili riječi na šarenom papiriću koji će donijeti knjižničarima – poručuju iz Gradske knjižnice Kaštela.

U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 29. lipnja do 7. rujna pročitali, a u skladu s tim će trojici najuspješnijih u kategorijama “niži i viši razredi osnovna škola i srednja škola” biti podijeljene nagrade pokrovitelja, knjižare Hoću knjigu!. Inače, sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga, dobit će tiskana priznanja GKK.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje mlađih korisnika na čitanje tijekom ljeta. Sve detalje o programu Ljeto u GKK, kao i ostalim online kreativnim radionicama, pričaonicama, likovnim izložbama i predstavljanjima knjiga i autora te o natječajima Knjižnice, možete pogledati na stranici https://www.gkk.hr/


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij