hren

Mlada čitateljska publika u Kaštelima iz dana u dan broji sve više članova, a mnogi od njih tijekom ljeta  pročitali su i na desetke knjiga, činjenice su to koje bi se dale zaključiti nakon završetka ovogodišnjeg  Ljetnog književnog izazova Gradske knjižnice Kaštela. A najvjernijim mladim korisnicima, koji su pročitali najviše knjiga,  GKK  i ove je godine pripremila nagrade, koje su dodjeljene ove srijede u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Tako je za najuspješnije  ljetne čitače u kategorijama viši i niži razredi osnovne škole, GKK pripremila priznanja i poklon bonove sponzora knjižare Hoću knjigu. Priznanja su uručena svima koji su pročitali deset i više knjiga.

U kategoriji viših razreda prvo mjesto pripalo je Ani Plećaš i Sari Bajić, obje iz škole Prof. Filipa Lukasa, koje su pročitale po 30 knjiga. Drugo mjesto pripalo je Nini Šerić iz škole Bijaći koja je tijekom ljeta pročitala 17 knjiga, a za 12 pročitanih knjiga nagrada je pripala i trećeplasiranima Roku Šeriću iz Bijaća te Ani Jureti iz škole Kneza Trpimira.
Pohvalnice su dobili, za po 11 pročitanih knjiga Marin Plećaš iz škole Prof. Filipa Lukasa te Petra Soptija iz škole Ostrog.

Među učenicima nižih razreda prvu nagradu premoćno je osvojila Barbara Bralić iz Ostroga, koja je pročitala čak 52 knjige. Drugo mjesto osvojila je Lana Topić sa 45 pročitanih knjiga, dok je treći bio Leonard Topić sa 44 pročitane knjige. Lana i Leonard učenici su škole Prof. Filipa Lukasa.
Pohvalnice u kategoriji nižih razreda dobili su i Mihaela Dželalija za 33 knjige, a toliko je pročitao i Matej Mršić, dok je Paula Dželalija pročitala 30 knjiga. Svi troje su učenici škole u Kaštel Starom. Pohvallnica je stigla i u ruke Petre Meštrović iz Ostroga za 28 knjiga, Marijete Lupi – Ferandin iz Prof. Filipa Lukasa za 26 knjiga te Dominika Dražića iz Ostroga za 18 pročitanih knjiga. Na popisu nagrađenih su i Ema i Mia Drča iz Kneza Trpimira te Lucija Gotovac iz Prof. Filipa Lukasa, koje su pročitale po 14 knjiga, Mihaela Lemo iz Bijaća s pročitanih 13 knjiga te Ivan Perišin  iz Ostroga s deset pročitanih naslova.

Mladim čitateljima pohvale i čestitke u ime GKK ovog su dana uputile ravnateljica Renata Dobrić te Kristina Vrankulj iz Hoću Knjigu.

 

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij