hren

Vodovod i kanalizacija Split, s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva, otvorili su još jedan, novi Centar za potrošače u zgradi VIK-a u Divuljama na adresi Put mora 6, tako da stanovništvo od Marine do Kaštela za rješenje svojih upita ili dobivanja informacija te potreba u smislu promjene vlasništva, tehničke dokumentacije, reklamacija ili pitanja o računima, više neće morati dolaziti u u sjedište VIK-a u Hercegovačkoj ulici u Splitu.

- Građanima Marine, Segeta, Prgometa, Lećevice, Okruga, Trogira i Kaštela sada smo puno bliže. Ne moraju ići u Split, u prometne gužv,e osobito u vrijeme turističke sezone. Već smo počeli rješavati zahtjeve građana, s tim da dosta njih i kombinira rješavanje svojih upita online i dolaskom ovdje kad trebaju preuzeti ugovore za nove priključke – objasnila je službenica novooformljenog Centra.

Zaposlenici Centra za potrošače VIK-a u Divuljama, osim što primaju stranke osobno svakog radnog dana u vremenu od 8 do 13 sati, na razne upite korisnika svojih usluga, poput termina spajanja na vodoopskrbni sustav ili privremenog zatvaranja prometnica, odgovaraju i telefonskim putem na broj 021 545 900 i zaprimaju zahtjeve online putem web stranice VIK-a, www.vik-split.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij