hren

BIJEG PO METROPOLI
Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim.
Pune ruke posla imala je zagrebačka policija u subotu, oko 23 sata, nakon što su uočili 22-godišnjaka za upravljačem Renaulta, bjelovarskih registarskih oznaka, koji se kretao Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera.

DETALJI AKCIJE
Sredinom tjedna očekuje se masovno cijepljenje građana u splitskoj Spaladium areni.
Sredinom tjedna očekuje se masovno cijepljenje građana u splitskoj Spaladium areni, u kojoj traju posljednje pripreme. 

POTPUNA BLOKADA
Veliki festivali otkazani su i prije nego što je došlo ljeto. Glazbena industrija grca u dugovima, a otkazi najviše pogađaju one koji su zaposleni na pomoćnim pozicijama i organizaciji.
Glazbena industrija jedna je od najpogođenijih gospodarskih grana u pandemiji koronavirusa. U cijelom svijetu odgođeno je na tisuće koncerata i festivala, a gubici se broje u milijunima. Neizvjesnost raste iz dana u dan, a globalna kreativna zajednica traži odgovore i konkretna rješenja.

ŽENA NA ČELU GLAVNOGA GRADA
Mandat zamjenici gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika trajat će do stupanja na dužnost novog gradonačelnika, odnosno do dana prije prvog radnog dana koji slijedi danu objave konačnih rezultata izbora (članak 91. Zakona o lokalnim izborima), priopćio je Grad Zagreb

Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. HRT-ov novinar Petar Vlahov za Dnevnik u podne HTV-a javio je kako se neslužbeno doznaje da će sutra biti održana komemoracija, a sprovod u utorak.Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je u noći sa subote na nedjelju u Zagrebu u 66. godini

Najbolje se prodaju kolovoz, rujan i čak listopad, što bi svi dionici iz hrvatskog turizma trebali uzeti u obzir i potruditi se da što bolje profitiraju.

VEĆINA europskih zemalja ponovno uvodi zatvaranja ili djelomična zatvaranja na početku 2021. godine kako bi se izborila protiv porasta broja novozaraženih i umrlih.
Ipak, ima i zemalja koje, poput Hrvatske, olakšavaju epidemiološke mjere. Za djelomična popuštanja, uglavnom po regijama, odlučile su se Grčka, Nizozemska, Danska i Italija.

HDZ BiH i Stranka demokratske akcije (SDA) pokušat će dogovoriti model izmjene izbornog zakona Bosne i Hercegovine do kraja travnja, najavili su u utorak u Sarajevu čelnici dviju stranaka Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

DVA SLUČAJA U HRVATSKOJ
U Hrvatsku je stigao južnoafrički soj koronavirusa. Za sada su potvrđena dva slučaja, a ovaj soj u svijetu pojavio se u listopadu i sadrži promjene u proteinu S od britanskog soja. Ovaj soj se brzo širi i vrlo je zarazan.

NOVCA NIKAD DOSTA
Malo što je pojeftinilo, a ostalo...
Duhan tek treba poskupjeti, a podaci Državnog zavoda za statistiku pokazuju kako početkom ove godine gotovo da nema toga što nije poskupjelo.

Nacionalno stožer civilne zaštite promijenio je odluku o zabrani puštanja glazbe u ugostiteljskim objektima.
Iako je na konferenciji za medije ministar Davor Božinović kazao da će od ponedjeljka biti dozvoljeno usluživanje na otvorenim terasama ugostiteljskih objekata, ali da neće biti dozvoljeno puštanje glazbe, kako doznaje Večernji list, odluku su promijenili. Udruge glazbenika i ugostitelja postigle su dogovor sa Stožerom te je dozvoljena glazba, uz uvjet da ne bude preglasna.

MINISTAR financija Zdravko Marić objavio je danas na konferenciji za medije kako će ove godine isplata povrata poreza krenuti u svibnju, što je ranije nego proteklih godina.

Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u petak da su krenule uplate jednokratne novčane pomoći stradalima na potresom pogođenom području.
Novčana pomoć isplatit će se za 31.835 kućanstava s područja Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije. Od toga se 30.513 zahtjeva odnosi na Sisačko-moslavačku županiju, 1036 na Zagrebačku i 286 na Karlovačku županiju.

Nakon što je na konferenciji za novinare Alemka Markotić iznijela podatke o potvrđenim novim slučajevima daleko zaraznijeg britanskog soja koronavirusa, Capak je najavio da će se karantena s dosadašnjih 10 dana vratiti na 14 dana.

POPUŠTANJE MJERA
Jelena Tabak kazala je kako u posljednjih pet mjeseci ugostitelji praktički nisu radili, 1.115 ugostitelja trajno je zatvorilo svoje objekte, a 42 posto ih je u blokadi.
Nacionalni stožer civilne zaštite danas će objaviti detalje novog popuštanja mjera, od kojih se najvažnija, dakako, odnosi na dozvolu kafićima da otvore terase.

Čarter može biti rješenje koje će uposliti i turističke agencije, no ne bez ulaganja javnog sektora, ističu izvori iz čarter biznisa.
Rješenje za pokretanje zračnog prometa u 2021., u kojoj će mnoge kompanijejoš imati financijske i logističke probleme s uvođenjem redovnih pa i lowcost linija, mogli bi biti čarter letovi, koncept koji Hrvatska nikad nije usvojila za razliku od konkurenata na Mediteranu, te lowcosteri za individualni segment potražnje, o kojoj sve i ovisi.

Danas je točno godinu dana od pojave prvog slučaja zaraze covida-19 u Hrvatskoj. Dosad je hospitalizirano više od 28.000 covid pacijenata te je oboljelo i oko 13.000 zdravstvenih djelatnika. Od idućeg se tjedna, iako su brojke u laganom porastu, otvaraju terase kafića. O tome smo u Dnevniku razgovarali s ministrom zdravstva Viljem Berošem.

MINISTAR FINANCIJA
Vlada je u četvrtak utvrdila nove visine trošarina na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, pri čemu će najviše, za 75 posto, porasti trošarina na grijani duhan, dok će za sitno rezani duhan i cigarete porasti oko osam posto, pri čemu kutija cigareta ne bi smjela poskupjeti za više od dvije kune

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij