hren

mala

MEĐUNARODNI FESTIVAL KAZALIŠTA
Članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula iz Kaštel Kambelovca u utorak su sudjelovali na 4. Alkafestu, međunarodnom kazališnom festivalu koji se do nedjelje održava u sinjskom Gradskom kinu u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta i pod pokroviteljstvom Grada Sinja.

Opširnije...

 ubiti pticu rugalicu

UBITI PTICU RUGALICU
U sklopu projekta Aktiviraj se i kreni! Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ organizira u suradnji s Udrugom maslinara Mastrinka besplatne filmske projekcije za ljubitelje filmskih klasika. Prva projekcija je u pettak, 17. rujna u 20.30 sati u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Opširnije...

budisa

Gradska knjižnica Kaštela pokrenula je novi projekt pod naslovom Kaštelanska baštinska ćakula u sklopu kojeg će objavljivati razgovore sa zanimljivim sugovornicima koji (prvenstveno) žive na području Kaštela, a koji se bave književnošću, glazbom, slikarstvom, plesom, vinarstvom, vinogradarstvom, gastronomijom, turizmom te očuvanjem baštine.

Opširnije...

ok kastela

Projekt Olimpijada kulture Kaštela namijenjen je kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije, a posebno i sve kreativce te povećan turistički potencijal Kaštela kroz projekt Kreativna ulica kaštelanskog crljenka.

Opširnije...

Sa trinaest ulomaka najpopularnije i u svijetu najizvođenije Hrvatske opere Ero s onoga svijeta sinoć je pred brojnom publikom zatvoreno Kaštelansko kulturno ljeto na način kakav i priliči ovoj velikoj manifestaciji koja je unatoč poteškoćama s pandemijom i ove godine Kaštelanima i gostima donijela sedamdesetak događanja.

Opširnije...

Nakon što je prošle godine održan u Kaštel Lukšiću, koncert „Boje jazza“ HGD Biranj ove se godine ponovo vratio na Igrišće u Kaštel Štafiliću, pruživši šestu godinu zaredom pravu čaroliju domaće i svjetske glazbe.

Opširnije...

Pod nazivom ''Opera gala'', u Rušincu je sinoć održan koncert klasične glazbe na kojem su nastupili sopranistica Ana Malovan i njeni gosti, tenor Ivan Malovan, klavirist Zoran Velić, gitarist Sivio Bilić i klarinetistica Lorena Dokša. Mladi su glazbenici publici u pojedinačnim i skupnim nastupima, pružili užitak u izvedbama arija, kancona i djela iz filmske glazbe. Koncert se održao u organizaciji Grada Kaštela, u sklopu Kulturnog ljeta.

Opširnije...

MANIFESTACIJA ZAGORA KAŠTELIMA U ORGANIZACIJI KUD-a SRCE ZAGORE
Ojkavica, treskavica, kolo uz diple, tradicionalni napjevi te ostala folklorna baština prikazana je sinoć na brcu u Kaštel Novome u sklopu 5. manifestacije „Zagora Kaštelima“ koja povezuje dvije županije Splitsko-dalmatinsku i Šibensko – kninsku.

Opširnije...

U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta u četvrtak je u Novom parku u Kaštel Lukšiću održan još jedan koncert i to opernih arija u izvedbi Saše Jakelića i Maxa Hozića. Bila je to ujedno i večer domaćih i stranih evergreena, mjuzikla, talijanskih kancona te filmske glazbe.

Opširnije...

Poljičku publiku plesni ansambl KUD-a Putalj iz Kaštel Sućurca proteklog je vikenda počastio izvedbom koreografije „S otoka koralja“ – pjesme i plesovi otoka Zlarina. Time su još jednom pokazali kako sve njihove sekcije unatoč pandemiji vrijedno i sustavno rade na očuvanju hrvatske kulturne baštine. To su pokazali i na domaćem terenu gdje su nakon svog tradicionalnog ljetnog koncerta, nastupili i kao gosti na koncertu KUD-a 7 Kaštela.

Opširnije...

Pod kulom Nehaj u Kaštel Štafiliću ove je nedjelje održan koncert puhačkog orkestra HGD Zrinski i Borisa Oštrića „Dalmacija, glazba, ti i ja“. Gosti koncerta bili su članovi KUD-a Ante Zaninović, Vedran Harašić iz klape Tragos te Mirna Katinac iz Art Effecta.

Opširnije...

Ljubitelji folklora i folklorne baštine imali su priliku, ove subote u Novom parku u Kaštel Lukšiću, uživati u tradicionalnoj večeri pod nazivom „Tamburica i mandolina“ , koju članovi KUD-a 7 Kaštela uspješno organiziraju već 20 godina. 

Opširnije...

 

Svoj koncert u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta ove će nedjelje, 22. kolovoza, s početkom u 21 sat, ispred kule Nehaj u Kaštel Štafiliću, održati puhački orkestar HGD Zrinski iz Donjih Kaštela i Boris Oštrić.

Opširnije...

OTVORENA KIPARSKO- SLIKARSKA KOLONIJA
Vrijedne ruke umjetnika, kipara i slikara koji sudjeluju na četvrtoj po redu kiparsko- slikarskoj koloniji ''1500 godina stara kaštelanska maslina zaštićeni spomenik prirode'', od četvrtka stvaraju nove radove, inspirirani starom maslinom, a ovog petka su se okupljenima predstavili na svečanom otvaranju manifestacije. Otvaranje se odvilo na prostoru oko stare masline u Kaštel Štafiliću, gdje će umjetnici sve do subotnje večeri nastaviti raditi na svojim djelima.

Opširnije...

Završni koncert ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima, održao se ovoga petka uz nastup splitskog mandolinskog kvarteta ''Da Capo''. Publika je u Kaštel Gomilici, ispred stare crkvice Svetog Jeronima uživala u još jednom koncertu vrhunskih izvođača klasične glazbe. Festival se odvio u organizaciji Udruge sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije, Turističke zajednice grada Kaštela i Župe sv. Jeronima.

Opširnije...

Kao što smo najavili, ovogodišnja kiparsko – slikarska kolonija „ 1500 godina stara kaštelanska maslina zaštićeni spomenik prirode“ Kaštela 2021, službeno će biti otvorena večeras u 20.30 sati, no umjetnici koji sudjeluju u radu kolonije već su u četvrtak započeli sa stvaranjem umjetničkih djela inspiriranih ovom staricom, a stvarat će i tijekom današnjeg dana te subote.

Opširnije...

''ARIJE POD ZVIJEDZAMA'' U SKLOPU KAŠTELANSKOG KULTURNOG LJETA
Koncertna večer ''Arije pod zvijezdama'' i ove se godine održala na Igrišću u Kaštel Štafiliću. Antonija Teskera, Ana Zebić Kostel, Bjanka Ivas i Stefan Kokoškov, uz pratnju Zorana Velića na klaviru i Danire Ipavec na harmonici, počastili su publiku vrhunskim glazbenim klasicima. Koncert se u svom jedanaestom izdanju održao u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela te pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Opširnije...

Prava glazbena poslastica ovog četvrtka, 19. kolovoza, očekuje sve one koji pristignu na Igrišće u Kaštel Štafiliću, gdje će se, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, održati već tradicionalni koncert vrhunskih djela klasične glazbe „Arije pod zvjezdama“.

Opširnije...

''Ljubav i more moga života'' naslov je devete zbirke poezije Dinka Bekavca, čija se promocija održala sinoć u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Uz promociju knjige svestrani umjetnik, u prostoru na prvom katu, postavio je izložbu apstraktnih slika u tehnici akrila na platnu koja će se moći pogledati do 27. kolovoza. Događaj se odvio u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta i u organizaciji Grada Kaštela.

Opširnije...

ODRŽAN KONCERT PODVORJE U PODVORJU
Tradicionalni cjelovečernji koncert klape Podvorje, ove se godine pretvorio u klapsku smotru, jer su uz domaćine, na Podvorju u Kaštel Sućurcu ovoga ponedjeljka nastupile i klape Sv.Jeronim, Concordia, Volosko,Vruja i Neverin. Bila je to večer izvornog a capella klapskog pjevanja, tako da su posjetitelji na blagdan svetog Roka mogli uživati tradicionalnim klapskim napjevima i obradama.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij