hren

IZLOŽBA POVODOM PRVOG ROĐENDANA UDRUGE
Gradska knjižnica Kaštela u svom odjelu u Kaštel Sućurcu ugostila je udrugu za promicanje likovnih umjetnosti KaštelArt i njihovu izložbu „Kaštelanske štrade“, koja donosi djela članica udruge nastala u tehnici akril na platnu i koja pričaju različite priče o srcima kaštelanskih mjesta.

Udruga KaštelArt, koja okuplja ljubitelje umjetnosti, uglavnom slikare amatere različitih životnih profila i dobi, nastala je iz jedne likovne radionice, kako njene članice kažu, pokretane znatiželjom da vide što sve umjetnost može pružiti i čega sve ima u likovnom svijetu, ali kako bi i međusobno podijelili iskustva  u druženju s bojama

Ovog proljeća proslavili su prvu godinu svog rada, kroz koji ih vodi akademska slikarica Ivana Miolin Barić.  Djela nastala tijekom tog razdoblja rađena su nizom tehnika, a teme su bile raznolike.
Dio svog stvaralaštva ovih su dana odlučili predstaviti svojim sugrađanima, a zbog mjera zaštite od koronavirusa, izložba je organizirana ponešto drugačije nego je uobičajeno, bez klasičnog službenog otvaranja i predstavljanja.

No, zanimljive radove Nade Vitaljić, Anke Bešker, Felicije Jelene Granić, Ivanke Botić, Lucije Jagnjić, Jadranke Maleš, Merri van Te – Meri Teklić, Nensi Vladović, Anđelke Piteše, Lili Vladić, Tamare Bukić i Katarina Šoše, svi zainteresirani mogu vidjeti do kraja kolovoza u atriju odjela GKK u Kaštel Sućurcu, ponedjeljkom i utorkom od 13 do 20 sati te srijedom, četvrtkom i petkom od 7.30 do 14.30 sati.

Isto tako, ova izložba, koja predstavlja dio duše Kaštela, može se pogledati na YouTube kanalu i Facebook stranici GKK te na web stranici GKK - IZLOŽBA

 

Foto:privatni album


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij