hren

IZLOŽBA U GKK
Nakon što su se članice udruge za promicanje likovnih umjetnosti KaštelArt u srpnju predstavile javnosti zajedničkom izložbom u atriju Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu, ovih dana, na istom mjestu, svojim radovima predstavlja se jedna od članica udruge, Jadranka Maleš.

Jadranka Maleš, iako živi u Vranjicu, povezana je s Kaštelima, ne samo obiteljskim korjenima već i emocijama, druženjem i stvaralaštvom. Likovna umjetnost bila je njena ljubav u mladim danima, kojoj se prije nešto više od godinu dana ponovno vratila.
U njenom atelieru u Vranjicu, ali i na radionicama udruge KaštelArt u Kaštelima, nastao je tako cijeli niz slika, za koje sama autorica kaže „Moje slike su odraz mog karaktera. Sanjam i živim u bojama radosti“.

Tako se na njenim slikama mogu naći likovi manje i više poznatih osoba, estradnih zvijezda, znanstvenika, umjetnika, šarene ptice i vesele ribe, dalmatinske štrade, krovovi, balature, more i brodovi, crkve i zvonici, mrtva priroda, Vranjic, Split, Kaštela...

Dug je popis motiva, koje Jadranka rado slika, a dio njenih radova, na izložbi pod nazivom „Ja ću budna sanjati“,  imaju priliku vidjeti ovih dana i svi posjetitelji odjela Gradske knjižnice u Sućurcu. No, ne samo vidjeti, nego kroz Jadrankinu priču bojama, otići na razna mjesta, družiti se s raznim ljudima i pri tome biti nasmiješen, vedar i veseo, upravo onakvi kakve su i Jadrankine slike.

Odjel GKK, a time i izložba slika, javnosti su otvoreni  radnim danima, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7.30 do 19.30 sati. Izložba će biti postavljena do polovice listopada.

Za sve one koji ne mogu doći u Kaštel Sućurac, postavljena je  virtualna izložba, koju mogu pogledati na web stranici https://www.gkk.hr/vijesti/izlozba-jadranke-males-ja-cu-budna-sanjati/te na YouTube kanalu i Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij