hren

UZ EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati od 15. listopada do 15. studenog diljem Hrvatske, a kao i svih godina do sada u obilježavanje ovog mjeseca posvećenog knjizi i čitalačkoj publici, uključuje se i Gradska knjižnica Kaštela s brojnim događanjima, koja su namijenjena svim generacijama. Moto ovogodišnjeg Mjeseca knjige je „Razlistaj se!“, a posvećen je planetu Zemlji i prirodi.

Događanja u organizaciji GKK tijekom mjesec dana održavat će se u odjelima GKK, na otvorenom, ali i on line.
Između ostalog organiziran je virtualni likovni natječaj „Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština“, koji će trajati od 15. do 31. listopada, a zainteresirani svih dobnih skupina svoje radove trebaju slati na mail adresu GKK. Teme radova trebaju biti kaštelanska prirodna baština, poput stare masline u Štafiliću, hrasta medunca u Gomilici, Kaočina gaja u Sućurcu, školskog botaničkog vrta u Lukšiću, Biblijskog vrta u Novome i drugih.

Povodom Mjeseca knjige GKK organizira i natječaj za humorističnu priču, glendu ili batudu. Humoristične priča ili glenda, koja će stići u GKK  mora biti napisana na jednome od čakavskih mjesnih govora, duljine od jedne do četiri kartice teksta, dok batuda može biti duljine do jedne kartice teksta. Svaki autor može poslati najviše tri humoristične priče ili glende i veći broj batudi.
Zainteresirani radove mogu poslati kao Word dokument (Times New Roman 12, prored 1,5, s tim da u lijevom gornjem kutu navedete: ime i prezime, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča/glenda/batuda napisana) na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 10. studenog, nakon čega će peteročlano Povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče/glende/batude, originalnost teksta i opći dojam.
Najbolji tekstovi bit će proglašeni na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu 'o maškar 2021., dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji „Kad se smijah tad i bijah“ na Radio Splitu.

Prvih šest dana, od 15. do 21. listopada održat će se i čitateljski maraton „Minuta za čitanje“, kojim se  GKK  priključuje akciji Hrvatskog čitateljskog društva pozivajući sve one koji se žele sudjelovati na čitateljskom maratonu da pošalju svoje kratke video zapise čitanja u trajanju do jedne minute, a kvalitetni video zapisi jednominutnog čitanja objavit će se na mrežnoj i Facebook stranici i YouTube kanalu GKK.

Čitateljski maraton jedan je od programa „Razlistajmo se“ u Kaštelima, a na popisu događanja GKK je cijei niz drugih programa poput Priča za laku noć, čitanja na otvorenom, polusatni online književni razgovori, „Zdravi i veseli bili“ te drugi online programi i još mnoštvo toga, pri čemu će u bogatim događanjima sudjelovati i kaštelanski vrtići te škole. Kao i svake godine u svim odjelima GKK provodit će se akcije vezane uz  učlanjivanje i posuđivanje knjiga.

Potpun popis programa GKK za Mjeseca knjige zainteresirani mogu vidjeti na web stranici www.gkk.hr kao i  na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela. Radovi za likovni natječaj te video zapisi za Maraton čitanja šalju se na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Svi virtualni (online) sadržaji bit će dostupni na mrežnoj i Facebook stranici i na YouTube kanalu GKK, a svi programi u odjelima GKK i na otvorenom održat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij