hren

ODVAŽNO DJELO NAŠEG FILMAŠA
Američki časopis Variety objavio je pohvalni tekst o hrvatskom dugometražnom eksperimentalno-animiranom filmu 'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa' Dalibora Barića, koji se upravo razmatra za nominacije za ovogodišnjeg Oscara.

ZAKONOM ZAŠTIĆENI
Prstaci su zanimljiva tema za razgovor brojnih ljudi. Od ljubitelja gastronomije koji ovog školjkaša smatraju najcjenjenijom vrstom u kulinarstvu pa do biologa, ekologa i ostalih znanstvenika koji se bave životnim ciklusom i zaštitom prstaca.

NE BACAJTE
Namirnice poput suhe tjestenine mogu trajati i do dvije godine, samo ako ste je otvorili, uvijek provjerite da nije dobila podstanare. Chia sjemenke traju do godine dana

BORBA PROTIV BIJESA RADOŠĆU
Ako dopustite bijesu da vas preuzme, to je vaš poraz.

Sudjelovati može svatko, samo je potrebno na stranicu poslati kratak video snimljen sa svog balkona ili prozora. Diskriminacije nema - ono što se nekome čini dosadnim, nekom drugome može izgledati kao raj...

Zarolani sendviči na Novom Zelandu su klasik koji se obavezno jede prstima, a odlično pašu ako ste "umorni" zbog koje čašice previše...
Odvede li vas put na novi Zeland, preciznije na njegov sjever nemojte propustiti tipični doručak. Zarolani sendviči od tosta s pozamašnom količinom rastopljenog sira u Wellingtonu su uobičajen zalogaj.

ISTRAŽIVANJE
Nova studija je ispitivala niz različitih kućanskih poslova i otkrila da je za žene u heteroseksualnim vezama najvažnije podijeliti odgovornost u jednom kućanskom poslu.

PLUĆA SVIJETA NA PRODAJU
Facebook je rekao da je "spreman surađivati ​​s lokalnim vlastima", ali naznačio je da neće poduzimati samostalne mjere kako bi zaustavio trgovinu.
Dijelovi brazilske prašume Amazona ilegalno se prodaju na Facebooku, otkrio je BBC.

Korištenjem plastičnih boca koje imaju veću zapreminu i najmanju težinu pakiranja možemo pomoći u smanjivanju količine plastičnog otpada.

POVRATAK MTV ANTIJUNAKA
Sad kad su već svi pomalo zaboravili na njih s obzirom da su „umirovljeni“ već deset godina, Paramount se sjetio crtanog para i odlučio napraviti još jedan igrani film.
Beavis and Butthead, par socijalno neprilagođenih, priglupih i prostih klinaca bili su veliki hit 90-ih godina na MTV-u. Sjedeći vječito na kauču i gledajući televiziju njihovi komentari puni seksizma, ljubavi prema nasilju, političke nekorektnosti bili su protkani finim ubacivanjem socijalnih komentara secirajući kroz grubi humor svijet kakav je tada bio.

Domaće kobasice, odavno nisu samo slavonska delicija jer se posljednjih godina masovno rade i u Dalmaciji te u ostatku Lijepe naše.
Svinjsko meso od plećke ili ostaci manjih komadića mesa, koji ostanu nakon obrade mesa za sušenje, izrežu se na male kockice oštrim nožem ili se samelju kroz krupnu „šajbu“. Kobasice su najbolje, ako polovinu mesa sitno isjeckate oštrim nožem a drugu polovinu sameljete.

Čini se kako je problem s Messengerom rasprostranjen diljem svijeta, pa ni korisnici u Hrvatskoj nisu bolje sreće.
Ako ste tijekom poslijepodneva pokušali poslati ili primiti neku poruku putem Facebook Messengera vjerojatno ste iskusili neki od sljedećih scenarija - poruka izgleda kao da je poslana, no primatelj ju nije primio ili vam Messenger javlja da nemate vezu na internet.

PASSWORD CHECKUP
Googleova značajka provjere lozinki dolazi i na starije verzije operativnog sustava, a sa sobom donosi i hrpu drugih korisnih novosti.
Google će značajku pregleda lozinki proširiti i na starije uređaje. Smartfoni koji koriste Android 9 ili kasnije dobit će pristup Password checkupu - dijelu menadžera za zaporke koji provjerava svaku vašu lozinku i ocjenjuje njezinu snagu. Alat također upozorava ako je vaša lozinka završila u nečastivim rukama tijekom nekog od brojnih hakerskih napada.

SOL ima lošu reputaciju, ali natrij je krajnje važan mineral u tijelu. No konzumacija previše natrija također može naštetiti vašem zdravlju.

Iako nam proljeće službeno još nije stiglo, sunce i porast temperature polako budi prirodu. Iz faze zimskog mirovanja sada izlazi i većina popularnih sukulenata te ih očekuje razdoblje cvjetanja i rasta. Iako sukulenti nisu zahtjevni, i njima treba mala priprema za proljeće koja će im omogućiti da nesmetano napreduju.

Ako je “pala” jedna serija, pitanje je koliko ih se, s obzirom na mali broj uzorkovanja – a samo smo u 2019. uvezli 4,5 milijuna litara maslinova ulja za 14,6 milijuna eura – provuklo neopaženo.

Pjesma »Mali krug velikih ljudi« 30. put na prvom mjestu HR Top 40 liste.
Massimov hit »Mali krug velikih ljudi« 30. se put našao na prvom mjestu HR Top 40 liste. Radi se o rekordu svih vremena radijskog emitiranja u Hrvatskoj.

Kako ćete nazvati novog kućnog ljubimca vaša je stvar jer propisi o tomU ne postoje i nema matičnog ureda koji će vas pokušati urazumiti. No kako pronaći pravo ime i kako naučiti ljubimca da ga prepozna?
Štenci s pedigreom obično dolaze sa službenim imenom koji se sastoji od dva dijela. Svi štenci u leglu dobivaju osobno ime koje obično počinje istim slovom, a drugi dio je oznaka uzgajivačnice, nešto poput prezimena.

JE LI MOGUĆE postati glumačka gromada i gigant sa samo jednom televizijskom ulogom koju svi pamte i po kojoj vas svi i dan-danas nazivaju? I to ulogom koja originalno nije ni postojala, nego je dodatno napisana kao zamjena kad je preminuo redovni glumac serije? Naravno da je moguće, Buster Merryfield je najčistiji dokaz za tako nešto.

Obožavateljica Google Eartha ostala je zapanjena kad je pretražujući pacifičke lagune i otočje Melanezije u Novoj Kaledoniji, naišla na jedan otočić u savršenom obliku penisa.
Joleen Vultaggio je skrolala po globusu, kad je uočila nedvojbeno falusnu kopnenu masu u otočju Loyalty pokraj Nove Kaledonije.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij