hren

NE MIRUJE U PANDEMIJI
Gotovo pet godina od izlaska posljednjeg diskografskog izdanja, a riječ je o albumu 'Familija' kojeg je snimio s neprežaljenom legendom Oliverom Dragojevićem, splitski glazbenik novim singlom 'Kiša (Z’naab)' najavljuje budući EP ili mini album pod nazivom 'U po' ure' koji će izaći tijekom tijekom ljeta ove godine

Njegov neobični naziv 'Kiša – (Z`Naab)' je u zapravo etiopijski prijevod za istu riječ, a poveznica mu je i world music kojoj je Gibonni bio sklon već u ranijim radovima.

Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis ‘Kiša’ je, kako i sam Gibonni kaže: 'spoj Dalmacije i Afrike', čemu je pridonio gostujući glazbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog glazbala 'masinqo', te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji, stoji u priopćenju.

'Zapravo, otkad nema koncerata, već sam godinu dana non-stop u studiju. Ne volim o tome govoriti jer mi je glupo najavljivati nešto za što ne znam kada će izaći. Ne ovisi o nama. Tiska se u inozemstvu pa kada bude. Ozbiljne su tvrtke i ozbiljna je situacija pa su neozbiljni dogovori hahaha. Nitko ništa ne može garantirati, ni datum, ni rok... Ali, daj Bože da sve ovo prođe pa će biti i albuma i koncerata', izjavio je Gibo za Večernji list.

Inače, na 2. programu HTV-a večeras, 7. svibnja će se emitirati Gibonnijev polusatni koncert ‘U po ure na svetog Duju’ snimljen na Prvoj marjanskoj vidilici, povodom Dana grada Splita i blagdana zaštitnika grada sv. Dujma, na kojem je, uz nekoliko najvećih hitova, izveo i novu pjesmu. Riječ je o jednom od rijetkih koncerata koji je uopće održan u ovo teško doba za glazbenike.

Izvor : Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij